Tianjin Decho International Trade Co.,Ltd

Koperlegeringen

Tijd vrijgeven: 2020-08-31 13:47:09  Hits: 42

Zuiver koper   heeft de beste elektrische en thermische geleidbaarheid van elk commercieel metaal. Tegenwoordig wordt meer dan de helft van het geproduceerde koper gebruikt in elektrische en elektronische toepassingen en vormt koper gemakkelijker legeringen dan de meeste metalen.

Er zijn meer dan 400 koperlegeringen, elk met een unieke combinatie van eigenschappen voor vele toepassingen, productieprocessen en omgevingen. Legeringen worden gemaakt door een vast materiaal te maken uit twee of meer verschillende metalen. Lees meer uit de onderstaande voorbeelden.

Messing   is de verzamelnaam voor een reeks koper-zinklegeringen met verschillende combinaties van eigenschappen, waaronder sterkte, bewerkbaarheid, ductiliteit, slijtvastheid, hardheid, kleur, elektrische en thermische geleidbaarheid en corrosiebestendigheid.

Bronzen   legeringen zijn gemaakt van koper en tin en waren de eerste die ongeveer 4.000 jaar geleden tijdens de bronstijd werden ontwikkeld.

Koper-nikkel   legeringen hebben een uitstekende weerstand tegen corrosie en biofouling. De toevoeging van nikkel aan koper verbetert de sterkte en corrosiebestendigheid zonder de ductiliteit te veranderen.

Nikkel zilver   legeringen zijn gemaakt van koper, nikkel en zink en worden soms beschouwd als speciale messing. Ze hebben een aantrekkelijk zilverachtig uiterlijk in plaats van de typische koperachtige kleur. Typische toepassingen zijn onder meer munten en siervoorwerpen.

Beryllium koper   legeringen worden gebruikt vanwege hun hoge sterkte en goede elektrische en thermische geleidbaarheid. Het is qua mechanische eigenschappen vergelijkbaar met een legering met hoge sterkte   staal. Het heeft echter een betere corrosieweerstand dan staal. Er zijn twee groepen beryllium-koperlegeringen: legeringen met een hoge sterkte en legeringen met een hoog geleidingsvermogen.


voorgaand: Hoe zijn de hogedruk-koolstofveze...

volgende: No